1403/06/14 18:35:49
سمعك چیست ؟


/fa/page/22سمعك چیست ؟

به طور کلی سمعک ها اصوات را بلندتر می کنند. سمعک شنوایی فرد را مجددا برنمی گرداند، بلکه فقط صدا را تقویت می کند. تاثیرات سمعک به ماهیت و درجه کم شنوایی کودکتان وابسته است. در برخی از کودکان، سمعک باعث وضوح کلمات گفتاری می شود. در برخی دیگر باعث درک جزئی گفتار می شود و بعضی از سمعک ها نیز تنها امکان آگاهی از وجود صدا را برای فرد کم شنوا فراهم می کنند. کودکان باید از دو سمعک استفاده کنند. استفاده از یک سمعک تقویت یک گوشی و استفاده از دو سمعک تقویت دو گوشی  نامیده می شود.

تنظیم مناسب سمعک ها و نگهداری خوب از آن ها مهم ترین وسیله ارتباط با دنیای اصوات و گفتار می باشد. بررسی ها نشان می دهد که در هر روز تعداد قابل توجهی از سمعک های کودکان عملکرد مناسبی ندارند.

انواع سمعک ها:

چندین نوع اصلی سمعک وجود دارد که برای کودکان استفاده می شود.

سمعک پشت گوشی (BTE) :

سمعک کوچکی است و به راحتی پشت گوش قرار می گیرد. میکروفون، تقویت کننده و بلندگو در یک محفظه قرار گرفته است که به وسیله یک لوله پلاستیکی کوتاه به قالب متصل می شود. سمعک های پشت گوشی، معمول ترین سمعک هایی هستند که در کودکان استفاده می شوند.سمعکهای پشت گوشی سایزهای متفاوتی دارند.اگر سایز سمعک پشت گوشی برای شما مهم است حتما با شنوایی شناس خود صحبت کنید تا او اطلاعات کافی دراین زمینه به شما بدهد.

سمعک های داخل گوشی (ITE) :

این سمعک ها مستقیما در داخل مجرای گوش خارجی قرار می گیرند. قسمت های مختلف آن در پوسته ای قرار می گیرد که متناسب با داخل گوش ساخته می شود. بعضی از سمعک های داخل گوشی تمام صدفه(قسمت خارجی گوش) را پر می کند. این نوع سمعک ها برای کم شنوایی های ملایم تا متوسط مناسب تر هستند. همزمان با رشد کودک، پوسته سمعک داخل گوشی باید تعویض شود.

این تعویض نه تنها گران است بلکه تازمانی که پوسته تعویض شود، کودک بدون سمعک خواهند ماند. سمعک های داخل گوشی معمولا برای کودکان توصیه نمی شوند.

درمواردی که کودک افت شنوایی یکطرفه دارد از سمعکهای پشت گوشی با آرایش کراس استفاده می شود.در سمعک های کراس(CROS)، صدا از طریق یک میکروفون از سمت گوش بدتر دریافت می شود و به سمت گوش بهتر انتقال پیدا می کند.

سمعک جیبی :

این سمعک طوری طراحی شده است که در جیب با یک کیسه کوچک قرار می گیرد. تقویت کننده و ذخیره کننده انرژی به وسیله یک سیم به بلندگو که به قالب گوش، متصل است، مرتبط می شود. امروزه با توسعه فناوری سمعک های پشت گوشي با قدرت بالا و کارایی بهتر، سمعک های جیبی به ندرت استفاده می شود.

سمعک راه استخوانی یا سمعک های کاشت شده در استخوان:

یک سمعک پشت گوشی یا سمعک جیبی از تقویت کننده و میکروفون متصل به یک سیم تشکیل شده است که به ارتعاشگر استخوانی وصل می شود (یک جعبه کوچک که مرتعش می شود)و برروی استخوان ماستوئید توسط تل قرار می گیرد. این نوع سمعک های مخصوص، زمانی استفاده می شود که کودک کم شنوایی انتقالی دارد و از سمعک های رایج به دلیل فقدان یا ناهنجاری های گوش خارجی، نمی تواند استفاده کند.

انواع قالب ها:

انواع مختلفی از قالب ها و مواد سازنده قالب ها وجود دارد. ممکن است بخواهید انواع مختلف را برای کودکتان استفاده کنید تا مناسب ترین قالب را برای کودکتان انتخاب نمایید. شما باید درباره نوع موادی که برای ساخت قالب کودکتان استفاده می شود، با شنوایی شناس و سازنده آن صحبت کنید. اکثر شنوایی شناس ها، مواد نرم را پیشنهادمی کنند، زیرا به راحتی درگوش قرار می گیرند و اگر کودک زمین بخورد یا ضربه ای به گوشش وارد شود، کمتر آسیب می بیند.

کیت سمعک:

سمعک زمانی به کودک شما کمک می کند که روشن باشد وخوب کار کند. با توجه به اینکه کودک درسطحی نیست که بتواند به درستی عملکرد سمعکش را گزارش دهد، هرروز چک روزانه باید توسط یکی از افراد خانواده صورت پذیرد. بسیاری از خانواده ها  از یک کیت سمعک استفاده می کنند تا ابزار و وسایل ضروری بررسی سمعک، همیشه در دسترس باشد. این کیت می تواند شامل وسایل زیر باشد که توسط خودتان یا ازطریق فروشنده سمعک تهیه می شود:

1-استتسکوپ پلاستیکی

 2-آزمونگر باتری

 3-پاکت های ژلی سیلیسی یا برنج خام برای قرار دادن سمعک درشب(جاذب رطوبت)

4-تمیزکننده قالب

باتری ها اگرچه جزء ضروری سمعک محسوب می شوند و باید به خوبی نگهداری شوند، ولی ماآن ها را جزءاین کیت قرارندادیم. باتری ها باید دور ازدسترس کودکان، در جای سرد وخشک نگهداری شوند.

 

بررسی روزانه سمعک:

لازم است که این مراحل رابرای اطمینان از عملکرد مناسب سمعک به طور روزانه انجام دهید. اجرای این مراحل ممکن است درابتدا سخت به نظر آید، اما ارائه توضیحات توسط شنوایی شناس یا به همراه سئوالاتی که شما می پرسید می تواند شروع خوبی برای استفاده مفید از این وسایل باشد. اجرای این مراحل می تواندتاحدزیادی ازاینکه کودک شما موقعیت های شنیدن را ازدست بدهد، جلوگیری نماید.

1-ظاهر سمعک را از لحاظ آسیب دیدگی نظیر ترک خوردگی یا شکستگی اجزاء و انسداد لوله ها بررسی نمایید.

2-از تستر (آزمونگر) باتری برای اطمینان از عملکرد مناسب باتری استفاده نمایید. تجربه به شما می آموزد که طول مدت مصرف باتری چقدر است. بهتر است که باتری ها در آخر شب مورد بررسی قرار گیرد. بعضی از انواع باتری ها در شب شارژ می شوند و ممکن است در طول روز باعث قطع صدا در سمعک شوند.

3-باتری را درسمعک بگذارید تا سمعک روشن شود و دراین هنگام با استفاده از استتسکوپ به صدای سمعک گوش کنید. صدا باید واضح وقوی، بدون خش و قطع و وصل باشد.

5-قبل از اتصال قالب به سمعک مطمئن شویدکه قالب تمیز باشدولوله آن باز پاره نباشد.

6-بعد ازاین که سمعک را در گوش کودکتان قرار دادید، با تولید برخی صداها، پاسخ دهی او را مورد ارزیابی قرار دهید.

 

همکاری کودکتان را جلب کنید:

گذشته از بررسی های مکانیکی سمعک، شما نقش مهمی دراستفاده کودکتان از سمعک دارید. بعضی اوقات بین کودکان و والدین دراستفاده ازسمعک جدال در می گیرد.کودکان در فهم آنچه برای والدینشان مهم است مهارت دارند واز آن سوء استفاده می کنند. در هر حال انتظار سرپیچی کودک وجود دارد، اما طرز برخورد شما نسبت به سمعک،کودکتان را در گذاشتن سمعک متقاعد خواهد کرد. روش های مثبت وقابل اعتماد، عادت های مشابه را درکودکتان تقویت خواهد کرد. بغل کردن و نوازش متوالی او در زمانی که کودکتان سمعکش را گذاشته و یا مدت استفاده از سمعک را افزایش داده است، می تواند یک شیوه مثبت برای کم کردن مشکلات باشد. این زمان ها لحظات مشکلی برای والدین است. باید بدانید که بهترین حمایت کننده ومنبع اطلاعات شما خانواده های دیگر هستند با آنها هم مشورت کنید.

 

 

 

 

 

کد خبر 22
لینک کوتاه

برچسب ها



اخبار مرتبط

نظر شما

تعداد بازدید 465
عکس اصلی