1403/06/14 18:35:49
نکاتی در مورد کودک کم شنوا


تشخیص کم شنوایی درکودکان پایان راه نیست.

احساسات ما نسبت به كودكانمان اغلب قوي ترين احساسي است كه ما به عنوان انسان تجربه مي كنيم. زماني كه كم شنوايي در كودك تشخيص داده مي شود، والدين، اغلب گستره وسيعي از احساسات شديد را بروز می دهند. براي بعضي از والدين تشخيص و تائید وجود کم شنوایی، به منزله رهايي ازنگراني هاست، زیرا سرانجام به نگراني هاي آن ها پاسخ داده شده، كودك مورد ارزيابي قرارگرفته و تشخيص انجام شده است، اکنون كه وضعيت شنوایی کودک مشخص شده است، برنامه اي عملي قابل پيگيري و انجام است. براي بسياري از والدين، تشخیص و تائید نهایی کم شنوایی فرزندشان، منجر به ناباوري، ماتم، عصبانيت، احساس گناه، اضطراب، انزوا و احساس شكست مي شود.دانستن اينكه كودك شما دچاركم شنوايي يا ناشنوايي است ممكن است روياهاي شمارا تغييردهد وشما را باسئوالات و مجهولات گوناگوني مواجه نمايد: براي كودك من چه چيزي اتفاق خواهدافتاد؟ آينده كودك من چه مي شود؟ با چه روشي مي توان او را بهترآموزش داد؟ آيا او دوستاني خواهدداشت؟ آيا او مي تواند ازدواج كند، شغلي داشته باشد، خانواده اي را اداره كند، رانندگي كند؟ چگونه من كودكم راتربيت كنم؟

باید بدانید که شماكودكتان را ازدست نداده ايد. امابدون شك، احساس ازدست دادن شماواقعي است. به يادآوردن بعضي ازآرزوهايي كه براي كودكتان داشته ايد، ممكن است شما را دچارعصبانيت، اضطراب و اندوهي كند كه دراثراحساس از دست دادن به وجود مي آيد.

شما چطور مي توانيد براين احساسات غلبه كنيد ؟ اول از همه از این احساسات شرمنده نشوید، آن ها واكنش هاي كاملاً طبيعي اند وشما نبايد منكر آن ها باشيد. یکی از جاهایی که می تواند به شما در امر تعدیل احساساتتان کمک کند مراکز توانبخشی خانواده وکودک  کم شنوا  می باشند . غالبا در این گونه مراکز والدین محور تمام فعالیتها هستند و در تمام مراحل آموزش مشارکت فعال دارند. لذا توجه به خانواده وارتباط مناسب بین والدین وکودکان از اهمیت بسزایی برخورداراست .هیچ کس به اندازه والدین نمی تواند فرزندش راحمایت کند وبه اوعشق بورزد وبرای ارتباط با او زمان صرف کند وبه عنوان والدین از او لذت ببرد. افزایش اعتماد به نفس کودک یکی از بزرگترین هدایایی است که توسط والدین به کودکانشان داده می شود.

از سالها قبل به دنبال اجرا برنامه های غربالگری شنوایی در ایران هرروز برشناسایی کودکان کم شنوا افزوده شد وآنچه به عنوان یک راهبردپیشگیرانه بااهمیت وتاثیر گذار در نظام سلامت بر آن تاکید می شود امر آموزش وتوانبخشی است که باصرفه ترین وموثرترین اقدام در سلامتی وکاهش عوارض جسمی واجتماعی است .یادگیری زبان یک فرآیند طبیعی است.کودکان زبان راازطریق شنیدن وتعامل با محیط پیرامون خود کسب می کنند.امروزه با کاهش سن تشخیص کم شنوایی به زیر 3ماه وپیشرفت تکنولوژی بسیاری از کودکان کم شنوامی توانند به سرعت وبه شکل طبیعی وکامل زبان راکسب کنند. لازمه  دستیابی به رشد مطلوب،مطابقت شرایط محیطی بانیازهای جسمی وروحی کودک است.در دوران کودکی ،کسب مهارتهای لازم در هریک از حیطه های رشدی از الگوهای بسیار یکسانی تبعیت می کند وتنها ممکن است از نظر سرعت دستیابی به مهارتهای بین کودکان تفاوتهایی مشاهده گردد. مبنای یادگیری زبان دریک ارتباط دو طرفه بین کودک و والدین وکودک ومحیط پیرامون شکل می گیرد که این  ارتباط دوطرفه ازنیازهای خاص کودک ناشنوا می باشد.ارتباط دوطرفه بین والدین وکودک شامل بینایی ،لمسی وکلامی است که والد وفرزند رادرآن قرار می دهد

 

 

 

 

 

کد خبر 24
لینک کوتاه

برچسب ها



اخبار مرتبط

نظر شما

تعداد بازدید 223