مادران مضطرب و افسرده، موجب بروز مشکلات خواب نوزادان خود می شوند. ...
به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (19 April)، محققان دانشگاه پنسیلوانیا با انجام یک مطالعه دریافته اند، مادران افسرده و مضطرب احتمالا به خاطر نگرانی های مداوم خود، خواب نوزادشان را مختل می کنند.
به گزارش دیلی تلگراف، این امر به خاطر این است که نگرانی واضطراب این مادران موجب می شود وقتی نوزاد خواب است آنها را بلند کرده و غذا دهند. این مادران بیشتر به خاطر آرامش عاطفی خود و نه فرزندشان، شب هنگام نوزاد را از تختش خارج کرده و به محل خواب خود می برند.
داگلاس تتی مجری این تحقیقات می گوید این مطالعه نشان دهنده تاثیرات افسردگی مادر در شب هنگام بر خواب نوزاد است.
این مادران اغلب نوزاد را به محل خواب خود می برند چرا که نگرانند به غذا نیاز داشته باشند و یا شاید احساس ناراحتی کنند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Child Development منتشر شده است.
به نوشته ایرنا، به گفته محققان مشکلات خواب اغلب تاثیراتی فراتر از اوان کودکی دارد و می تواند تاثیر منفی بر جنبه های مختلف رشد از جمله عاطفی، رفتاری و عملکرد تحصیلی داشته باشد.
|
تاثير اختلالات روحي بر خواب بيماران مبتلا به پاركينسون
بر اساس يك مطالعه، افسردگي و اضطراب در مبتلايان به بيماري پاركينسون با كيفيت خواب نامناسب ، خواب آلودگي در طول روز و ديدن كابوس ارتباط دارد.
به گزارش رويترز هلث از نيويورك، دكتر "لورا البورك" از بيمارستان "باتلر" در پراويدنس در "رود آيلند" و همكارانش متذكر شدند: با وجود اينكه افسردگي و اضطراب دستكم ۴۰درصد بيماران مبتلا به پاركينسون را گرفتار ميكند، اما تاكنون فقط يك مطالعه به بررسي تاثير اين اختلالات بر خواب پرداخته است.
در اين مطالعه ۱۲۰بيمار مبتلا به پاركينسون كه در فاصله زماني ژوئيه ۲۰۰۴تا مه ۲۰۰۵به يك درمانگاه اختلال حركتي مراجعه كردند بررسي شدند.
اين بيماران همگي تحت آزمايشهاي استاندارد براي ارزيابي افسردگي و اضطراب و همچنين جنبههاي گوناگون خواب قرار گرفتند. محققان براي ارزيابي كابوس و اختلال آربيدي (اختلال مربوط به حركت سريع چشم در خواب) از پرسشنامهها و گزارش روياهاي خواب بيماران استفاده كردند.
بطور متوسط اين افراد ۷۱سال داشتند و ۷/۳سال به بيماري پاركينسون مبتلا بودند. بيش از نيمي از اين بيماران مرد بودند و ۴۱/۷درصد از آنها سابقه بيماري رواني داشتند.
در اين مطالعه ديده شد ۵۳/۳درصد از اين افراد كابوس ميديدند و اختلال آربيدي در ۳۰درصد از آنها مشاهده شد.
در اين مطالعه ديده شد شدت افسردگي و اضطراب با كيفيت ضعيف خواب، خواب آلودگي در طول روز و ديدن كابوس ارتباط دارد.
تجزيه و تحليلهاي بيشتر نشان داد شدت افسردگي بر كيفيت خواب و ديدن كابوس تاثير نيرومندي ميگذارد. اين در حالي است كه شدت اضطراب بر خواب آلودگي در طول روز تاثير دارد.
محققان در نتيجهگيري نوشتند افزايش شناخت و مديريت موثر افسردگي و اضطراب، كيفيت زندگي بيماران مبتلا به پاركينسون را بهبود ميبخشد.
مشروح اين مطالعه را ميتوانيد در جون 2010 مجله "Psychiatry "Journal of Clinicalبخوانيد.
__________________
عضو تحریریه علمی ایران سلامت